Perníkové muffiny

Suroviny


200 g polohrubej múky
150 g práškového cukru
1 ks prášok do pečiva
1/2 ČL perníkového korenia
1/4 ČL mletej škorice
10 g kakaa
1 ks vajíčko
100 ml SABI mlieka
50 ml oleja
2 PL slivkového lekváru
1 ks SABI Lahodná nátierka biela
1 ks SABI smotana na šľahanie

Postup


1. V miske zmiešame sypké suroviny: múku, cukor, prášok do pečiva, perníkové korenie, škoricu a kakao.

2. Pridáme vajíčko, mlieko, olej, slivkový lekvár a poriadne premiešame.

3. Cestom naplníme muffinové košíčky a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 170°C asi 25 minút.

4. V miske vyšľaháme SABI Lahodnú nátierku bielu so SABI smotanou na šľahanie. Ak chcete krém sladší, pridajte práškový cukor podľa chuti.

5. Krémom naplníme cukrárske vrecko na zdobenie so špičkou a každý muffin ozdobíme. Nakoniec môžeme "snehové" špičky posypať kakaom, cukríkmi alebo do nich zapichneme medovníček na ozdobu.

čas prípravy

60 minút

počet porcií

6 porcie

zložitosť

stredná

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore